OM SPORTEN

Grundsyftet med Parkour går ut på att ta sig från ett ställe till ett annat på snabbaste sättet möjligt, förbi olika typer av hinder och detta medans man gör det på ett säkert och kontrollerat sätt. Detta kan innefatta att hoppa, klättra och svinga sig mellan, igenom, över och under. Genom att kombinera dessa grundrörelser med varandra skapas nya mer komplicerade rörelser. Detta leder till en enorm bredd av rörelser. Av denna anledning är Parkour en väldigt varierad träningsform, vilket gör att vi använder hela vår kropp.

TRICKING

I tricking finns det inte ett slutmål. Det sker på ett platt halvmjukt underlag där man utför rörelser från kampsporter, gymnastik, breakdance och akrobatik såsom sparkar, volter och snurrar. I denna beblandning finns också rena tricking-rörelser, samt tricking-varianter av de lånade rörelserna. Dessa rörelser används sedan för att skapa så kallade “combos” där de binds ihop.

FREERUNNING

Freerunning är en utbyggnad på parkour där grundsyftet är borttaget och inspiration tas från ALLA håll och kanter. Tricking tar mycket plats här. Freerunning är en sport som inte har några ramar och riktlinjer, där endast utövarna kan sätta stopp för fantasin.